8 Mart 2007 Perşembe

Çok Zenginiz Ama Gözümüz Görmüyor...

Turkiye topraklari komplo teorilerinin yeserip gelismesi acisindan cok verimli topraklardir. Geçenlerde osminyum adında bir madenle ilgili bir komplo teorisi okudum ve dün yapılan karayollarının satışını gerçekleştirdiği araziden yola çıkarak bir komplo teoriside ben gelitirdim. En az osminyumcular kadar komik oldu merak etmeyin.

Şimdi osminyumcuların teorisine bakalım;Osmium diye bir maden varmis, cok degerliymis, en buyuk rezervleri de bizdeymis, satip zengin olabilirmisiz. Once gercekten boyle bir maden var mi, degerli mi diye arastirdim. Wikipedia gercekten boyle bir maden oldugunu, graminin da cok pahali oldugunu, ve en buyuk rezervlerin de Turkiye de oldugunu soyluyor. Demek ki tamamen yalan bir haber degil bu. Ancak bu madenin kullanim alanlari hakkinda sunu soyluyor.

Osmium'un oksidi cok zehirli bir maddeymis ve bu yuzden endustride nadiren saf olarak kullaniliyormus. Kullanim alanlari sinirli ve genelde diger madenlerle karistirilarak kullaniliyormus. Ayrica baska kaynaklardan bu madeni cikarma maliyetinin cok yuksek oldugunu da okudum. Gorunen o ki, hemen hemen kimse bu madeni kullanmiyor, kullanmak isteyen olursa da hayvan gibi bir fiyat odemesi gerekiyor. Colde susuzluktan olmek uzere olan adama kac liraya su satarsiniz? Osmium da iste bu fiyattan satiliyor. Simdi siz cikip da bizde 100,000,000,000 gram Osmium rezervi varmis, bunun grami $100,000 ise bu rezervlerin degeri 1 katrilyon dolardir demeniz sacma olur. Siz piyasaya sundugunuz miktari arttirdikca bu malin fiyati duser. Zaten cok talep de yok. Bunu isleyecek teknoloji de yok, uretmeye gerek de yok. Ha, soylemeyi unuttum iridium osmium'a benzer ozelliklere sahipmis ve endustride daha cok tercih ediliyormus.

Geyikcilerin soyledikleri suna benziyor, silikonun grami $10, silikon kumdan yapiliyor, Turkiye'de de kumdan bol ne var? Cevap veriyorum: Turkiye'de bundan bol geyik var, hem de dalli budakli geyik.

Yada benim karayollarının arazisi için yaptığım komplo teoriside bir nevi açıklayıcı olabilir;Turkiye'nin yuzolcumu 750000 kilometre kare civarindadir. Dun gerceklesen ihalede bir metrekare arsanin fiyati $8290 olarak belirlenmis. O halde bu su anlama geliyor. Turkiye'nin sahip oldugu topraklarin degeri 750,000,000,000*$8290 = $6,217,500,000,000,000 yani tam tamina 6 katrilyon dolar. Bu 9 trilyon oldugu iddia edilen Osmium servetimizin tam 700 kati bir servete karsilik geliyor. Demek ki asil servet topraklarimizin altinda degil ustunde imis. Devletimizin 250 milyar dolarlik borcu olduguna gore 6 kilometre eninde ve 6 kilometre boyunda bir araziyi satarak tum borclari fazlasiyla kapatabiliriz.

Neler sahibiz de gözümüz görmüyor, daha ne işaret gerekiyor görebilmemiz için:D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder