20 Mart 2009 Cuma

Testa Rossa Caffèbar, Taksim, İstanbul





İtalyanların kızıl saçlısı Testa Rossa Caffebar'ın artık Türkiye'de olduğunu, Taksim Gümüşsuyu'n daki açılışına gittiğimizi önceki yazımda söylemiştim. Biraz bahsetmem gerekirse Testa Rossa espressosunu İtalya'nın Belluno bölgesindeki fırınlarında kavurup öyle servisini yapıyor. Ve bu işide 1904 yılından beri yapıyorlar. İçeri girdiğiniz andan itibaren çalan İtalyan müziği, kahve kokusu ve ortamıyla sanki İtalya'da bir kafebardaymışsınız hissine kapılıyorsunuz.


Birazda menüsünden bahsedelim; tüm kahvelerini deneme şansım olmadı fakat italyan espressosu Türkiye'de içebileceğiniz en iyisi diyebilirim. Kahve menüsü gerçekten çok zengin, bir sonraki gidişimde diğerlerinide denemeye çalışacağım. Menüde ayrıca soğuk içecekler, çikolata fondü ve aromalı çay bulmakta mümkün. Benim favorilerim ise İtalyan aperatifler. Fiyatları ise diğer kahve zincirlerine göre çok uygun.


Benim gibi İtalyan yaşam tarzını ve İtalya'yı seviyor ve güzel bir espresso iyi giderdi diyorsanız bir uğrayın derim, eminim müdavimi olacaksınız.


Not: Birde Ankara'lılara sürpriz vereyim, çok yakın bir zamanda Ankara şubeside açılıyor Testa Rossa'nın. Hatta Ankara'da ki Testa Rossa'yı bizim açmamız söz konusu.


Testa Rossa Caffèbar Taksim


Inonu cad. No. 43 Gümüşsuyu/Taksim İstanbul


Tasarım: Cem Işıldayancan

3 yorum:

  1. canım espressonu içeriz inşallah, çok güzel görünüyor türkiyeye gelirgelmez ilk iş gidicem kafeye.

    YanıtlaSil
  2. haftasonu gidip denicem, italyanca konuşan birilerini bulursam ne ala:))

    YanıtlaSil
  3. güzel görünüyo denemek lazım.

    YanıtlaSil