20 Mayıs 2007 Pazar

Küresel Isınma Dolandırıcılığı?

Blog olarak global ısınmaya insanların neden olduğuna inanmayanlardanız. Bunu daha önce defalarca yazılarımızda belirttik. Mahalanobis bugün bizim yazılarımızı da destekleyen bir yazı yazmış. O yazıda geçen rakamlara kısaca değinmek istiyorum. İnsanların ürettiği karbondioksit dunyada bitkiler, hayvanlar, yanardağlar tarafından her sene üretilen karbondioksitin %2'si kadarmış. Bu karbondioksitlerin hepsinin küresel ısınmaya neden olduğu düşünülmediğine göre insanların ürettiği karbondioksit oranı daha da düşüyor. Kabaca hesaplarsak binde 3 lere kadar düşüyor insanların ürettiği karbondioksit oranı. Peki geriye ne kadarlık bir oran kalıyor? yüzde 99.7. İnsanların neden olduğu karbondioksit oranını düşürmeye çalışmaktansa yüzde 99.7 lik orana sahip diğer faktörlerden birini ortadan kaldırmaya çalışmak sizce de daha mantıklı değil mi? Kaldı ki insanların neden olduğu karbondioksit oranını tamamen ortadan kaldırmak mümkün değil, yapılan tüm tasarruf çalışmaları insanların kullandığı karbondioksit oranlarını yüzde 10 ila 20 arasında azaltma yönünde hep. Zaten küresel ısınmaya katkımız bu kadar azken yüzde 10 luk bir azalma ne kadar komik rakamlar ortaya çıkarıyor farkındaysanız. Peki bilim adamları neden küresel ısınmada insan faktörüne bu kadar ısrarcılar? Israrcılar çünkü ortaya koydukları çözümler yüz milyarlarca dolarlık çözümler ve yeni rant kapıları getiriyor.

Bize sunulan dünyada ki tüm bilim adamlarının aynı fikirde olduğu, aynı kanıya vardığı, bu küresel ısınma denen olaya insanların neden olduğu. Ama bize dayatılan bu kanı da tamamen yalan. Küresel ısınma dolancırıcılığının bir parçası bu da. Bakın bu konuda birçok bilim adamı neler diyor. Küresel ısınmaya insanların neden olduğu tamamen yalan, daha önceki yazılarımızda küresel ısınmanın yüzbin yılda bir dünyanın başına geldiğinden bahsetmiştik. Şimdi o yazıdaki grafiklerden birini tekrar size göstermek istiyorum. Grafikte görüldüğü gibi bundan yüzbin sene önce de, iki yüzbin sene önce de küresel ısınma gerçekleşmiş ve ardından buz çağına girilmiş. Merak ettiğim o zamanlarda da arabalardan çıkan karbondioksit gazlarımı vardı, yada o devirlerde de kyoto anlaşması gibi anlaşmalar imzalanmış mı? Tabi ki hayır, peki insanoğlu o zaman ne yapmış? Doğanın önünde durmak ahmaklık, bu küresel ısınma gerçekleşecek ve sonrasında da buzul çağı kaçınılmaz. Bizim yapmamız gereken bu gerçeğe en doğru biçimde hazırlanmak. Gerçekçi ve bilimsel hazırlıklar yapmak. Dolandırıcı ve sahtekarlara fırsat vermemek.

7 yorum:

  1. Açıkçası bu olayı hiç böyle düşünmemiştim. Tabi konu hakkında fazla bilgiye sahip olmayışımda etkili bu durumda. Ama yazıda özellikle geçmişte yaşanan küresel ısınmalardan bahsedilmesi başlı başına bahsedilen aldatmacanın delili gibi sanki. Bu aralar çok yoğunum ama bu konuda biraz araştırma yapmakta fayda var sanırım. Belki de küresel ısınma gayet doğaldır, doğal olmayansa sürekli insanların aldatılması...

    Yazı için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. @trapezunda
    yorumunuz için teşekkürler. küresel ısınmanın bile varlığından bu kadar emin olmamamız gerekirken, buna insanların neden olduğunun bize dikte edilmesi çok rahatsız edici.

    YanıtlaSil
  3. çok şaşırdım ben ya,hiç bilmiyordum bu yönünü...
    ilginç ya, hakikaten biz değil miyiz dünyayı mahveden?

    YanıtlaSil
  4. @gulfi
    bence dünyayı mahvettiğimiz aşikar, ama küresel ısınmada fazla payımız yokmuş bunu öğrenmiş olduk.

    YanıtlaSil
  5. @ serra ve @ topsy kretts:

    Maalesef aynı görüşte değiliz. İddianızda bir parça da olsa haklılık payı bulunsa dahi (yani "asırlar önce araba egzozu vb. doğaya zararlı öğeler olmadan da küresel ısınma gerçekleşti" demenize karşılık); yine de herşeye rağmen, dünyayı kirletmede ve küresel ısınmayı hızlandırmada Kyoto Sözleşmesini imzalamayan yaratıkların, müsrif ve pis insanların inanılmaz bir katkı payı olduğu kesin!

    Konuyla ilgili başkaca yorumlar da var:

    Küresel Isınma Gerçeği

    Ağaç Dikmek Her Zaman Küresel Isınmayı Engellemiyor

    Küresel Isınma Yine Rekor Kırdı

    Küresel Isınma Yalanı

    YanıtlaSil
  6. @goddness artemis
    dünya çok yaşlı bir gezegen, onunla ilgili bazı kararlara varırken son 50 yıla veya 100 yıla bakıp karar vermek yanlış olur. 400 bin senelik sıcaklık değişimi bize çoğu şeyi gösteriyor, dünya bunu hep yapıyor, bizim katkımız olsun ya da olmasın. linkler için teşekkürler, bazılarını okumamıştım.

    YanıtlaSil
  7. 1947 yılında Sovyetler'in üçlenmesi ve güneye inmesini istemeyen ABD başkanı Harry Truman çare olarak Sovyetler'in hedef devletlerine(Türkiye ve Yunanistan)yardımda bulundu. Bu doktrine Truman Doktrini denir. Daha sonra Marshall Planı'yla Türkiye' nin de aralarında bulunduğu 16 Avrupa ülkesine maddi yardımda bulundu. Daha sonra Truman Doktrini NATO'da yasalaştı. Şimdi emperyalistler gelişmekte olan 85 devlete yardım endüstriyel yardımda bulunmamak için bir bahane arıyolar. Bu da Küresel Isınma.

    YanıtlaSil