31 Ekim 2008 Cuma

Salekhard Fotoları - 2 (фотографии Салехард)

Salekhard/Airport - Düşünsenize bir şehre ilk defa geliyorsunuz ve uzun sürede orada kalacaksınız, uçaktan inip aprondan geçince seni böyle bir billboard karşılasa ne hissederdin? Ben baya bir tırsmıştım, ama korktuğum gibi olmadı ilk günler haricinde hava hep sıcaktı.

Salekhard/Hokey Salonu - Küçükken artistik patinajı televizyonda izlemeye bayılırdım. Çiftlerin performanslarını izlerken hep normal hayatlarında da çift olmaları gerektiğini yoksa kıskançlık nedeniyle aralarında problemler olabileceğini düşünürdüm. O zamanlar bu sorunun cevabını yaşayarak öğreneceğim hiç aklıma gelmezdi. Profesyonellik işin içinde olunca kıskançlık olmuyor emin olun.

Salekhard/Karlı Bir Gün - Kar öyle Türkiye'de yağdığı gibi yağmıyor burada. Kristal koca koca tanelerde yağıyor ve kartopu bile yapamıyorsunuz. Geceleri ışık yere vurduğunda pırılpırıl oluyor ve her rüzgar çıkışında tüm taneler tekrar göükyüzüne dağılıyor.

Salekhard/Eski Demiryolu - Şuan Salekhard'a karadan herhangi bir ulaşım imkanı yok. Sadece hava ulaşımı söz konusu. Veya 15 dk lık bir feribot seyahati geçirip nehrin karşı kıyısında ki Labitnanghi'ye geçip oradan tren yoluyla devam etmeniz mümkün. Ama 1900 lü yılların başlarında Ruslar nehrin buz tuttuğu zamanlarda buz üzerine ray döşeyip treni karşı kıyıya kadar getiriyorlarmış. Hatta bu raylarda türkçe yazılara dahi rastladık. Rayların yapımında Osmanlı-Rus savaşlarında esir düşmüş askerlerde kullanılmış.

Salekhard/Gaz Tesisi - Salekhard Rusya'nın en büyük petrol ve doğalgaz rezervi olan Yamal Otonom bölgesinin başkenti.

Salekhard/Housing8 - Bu konutlarda şehrin diğer en değerli konutları gibi Türk Evleri olarak satılıyorlar.

Salekhard/Şehir Merkezi - Beyaz geceler bitipde hava kararmaya başladığı günlerin birinde sabaha karşı saat 03.00. Resimde fazla belli olmuyor ama ışıklandırma muazzam derece güzel. Normal konutlar bile ışıl ışıl oluyor. Uzaktan bakınca şehrin üzerinde bir ışık hale oluşuyor, o kadar çok ışıklandırma oluyor yani.

Salekhard/Eski Liman - Resimdeki bu yere eski liman diyorlar ama nehre pekde yakın bir yer değil. Ya ben çok yanlış anlıyorum yada sular baya çekilmiş.

Kız arkadaşın profesyonel patenci olunca sende birşeyler kapıyorsun tabi.

Salekhard/Turistik Hanti Köyü - Ramazan bayramında gezdiğimiz hanti köyü, hantiler hala bu çadırlarda yaşıyorlar. Hemde kışın bazen -50 derece soğuklar yaşanmasına rağmen.

Salekhard/Megafon Ural Açılış - Rus gsm şirketlerinden Megafon Ural'ın açılışı



1 yorum:

  1. eski liman hemen o resimde merdivenlerden aşağı indinmi orasıdır yazın sular yukseldiğinde liman olur kışın ise kara parçası.öyle tuhaf bi memleketti oralar.(hala öylemi bilmem)

    YanıtlaSil