4 Ocak 2007 Perşembe

*Regülasyon ve Kontrol Manyaklığı

Sinema salonlarında film öncesinde reklam yayınlanması yasaklansın.

Küresel ısınma yasaklansın. Tasaruf için suyun kaynama noktası 60 dereceye indirilsin. Sıcaklıklar belirlenen sıcaklıklar etrafında olsun.

Kamuya açık yerlerde sigara içmek yasaklansın.Gerçi bu zaten yasaktı zannedersem. O zaman “yasak olduğu halde sigara içmek” yasaklansın.

Trafik canavarının ülkeye girişi yasaklansın, hatta sınır dışı edilsin.

Siyasilerin yaptığı kavgaların piyasaları etkilemesi belirli sınırlara bağlansın, medyaya yapılacak açıklamalar mesai saati dışında yapılması sağlansın.

Doğal afetlerin kış aylarında olması tamamen yasaklansın, bahar aylarında olması izne tabi tutulsun. Oluşa bilecek herhangi bir depremde yıkılabilecek ev sayısı 50 ile sınırlandırılsın, herhangi bir sel anında ise su basılabilecek ev sayısıda 75 ile sınırlandırılsın.

Üniversitelerde 2.5 not ortalamasından aşağıda ortalama alınması yasaklansın.

sizlerinde tekliflerimize destek ve daha yaratıcı tekliflerle katkılarını bekliyoruz.

*Regülasyon, devletin ekonomiye direkt müdahale ettiği çeşitli iktisat politikası araçlarından biridir. Devlet bu müdahalesini çeşitli alanlarda, piyasaya giriş çıkışı düzenleyici yasal tekeller oluşturarak yapmaktadır.

1 yorum:

  1. Korsan yazılım kullanmak yasak olduğu halde kullanmak yasaklansın. Sonra ücretsiz açık kaynak linux - microsoft tartışması tekrar yapılsın bu şartlarla.

    YanıtlaSil