6 Ocak 2007 Cumartesi

Kahvaltılık Alternatifler-2: Domatesli Yumurtalı Patates

Tariflerimin genelde benim gibi öğrenci olan okuyucularımın işine yarayacağını düşünüyorum. bu tarifi kendinize göre değiştirebileceğiniz gibi kahvaltıda yemek istemeyeceğiniz sarımsağıda isteğe göre çıkarabilirsiniz. Ayrıca domates harcına sosis, salam, sucuk ve isteğe göre değişik baharatlarda eklenebilir. Hepinize afiyet olsun...


Malzemeler:
(4 Kişilik)

*4-5 adet orta boy patates
*2 adet domates
*3 yumurta
*2-3 diş sarımsak
*tuz
*karabiber
*Patatesleri kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
1-Patatesleri soyun, yıkayın ve uzun uzun doğrayın. Çok ince olmasınlar.
2-Kızgın yağda patatesleri kızartın.
3-Herhangi bir fırın tepsisine kızartığınız patatesleri alın.
4-Fırını ısıtmak için 160 dereceye getirin.
5-Domatesleri bir kaba rendeleyin.
6-Kaba yumurtaları kırın.
7-Tuzunu ve karabiberini katıp karıştırın. Siz isterseniz başka baharatlarda ilave edebilirsiniz.
8-Bu domatesli ve yumurtalı karışımı fırın tepsisindeki patateslerin üzerine dökün.
9-160 derece de yumurtalı harç pişene kadar pişirin. Patateslerin üzerinin yanmaması için fırının üst rafına tepsiyi yerleştirmeyin.
10-Sıcak olarak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder