Komplo teorisi bölümümüz de açıldı sonunda, bi bu konuya girmediğimiz kalmıştı onuda yaptık sonunda. Evet ilk konumuzda son derece can alıcı bir konuya değineceğm. Yüzyılın projesi kabul edilen BTC(Bakü-Tiflis-Ceyhan) Boru Hattı projesinden ve Türkiye için yaratabileceği sorunlardan bahsetmek istiyorum. Konuyu hiç uzatmak istemiyorum, ben sadece olabileceklerden bahsedip gerisini sizin düşünmenizden yanayım. Bu projenin dünya genelinde ne kadar büyük bir öneme sahip olduğundan bahsetmeme gerek yok diye düşünüyorum. Proje Azerbaycandaki zengin ham petrol yataklarını direkt dünyaya bağlayan bir köprü görevini üstleniyor. Peki biz projeden ne kazanacağız. Birçok çevre ve güzergahındaki halkın yaşayabileceği sorunların yanında bize yılda 300 milyon dolar gibi bir karı olacak. Bence aldığımız sorumlulukla doğru bir orantıya sahip değil. Diyelim proje hayata geçti ve petrol akışı başladı. Türkiye konumu itibari ile heran komşusundaki ülkelerle savaş potansiyeli olan bir ülke, en ufak bir savaşta boru hattı boyunca bulunan tüm bölgeler -ki bu tüm doğu anadoluyu kapsıyor- uluslararası güçlerce kontrol ve koruma altına alınma talebi ortaya çıkacak. Tabi bu uluslararası koruma gücü savaş sonunda ülkemizi terk etme vaadiyle gelecek. Tabi bunu yapacaklar mı bir düşünün. İşte size tek kurşun bile atmadan bir ülke nasıl ele geçirilir gayet açık bir şekilde anlattım. Belki sizde birkaç ülke işgal etmek istersiniz. Başka formüllerimde var onlarıda zamanla anlatacağım size.
FARKLI AÇI
YanıtlaSilGünümüz dünyasında, küresel güçlerin oluşturduğu dengede ve çizgide hareket etme veya çıkarların onların çıkarlarıyla örtüştürme zorunluluğu, az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerin hükümetlerinin mahkum olduğu bir siyaset yapma modelidir. Bu mahkumiyetin nasıl oluştuğu, gelişmiş ülkelerin nasıl bu güce ulaştığını daha detaylı olarak ayrıca bahsedebiliriz ancak şu an insanoğlunun düşünsel olarak, analitik değerlendirme olarak, innovasyon olarak maximum düzeyde gelişebildiği bölgelerin batı avrupa ,abd,kanada,japonya ve güney koreyi rahatlıkla söyleyebilriz. Bu grubun dışında Rusya ve Çini sadece analitik değerlendirme yönü güçlü olan ülkeler olarak değerlendirebiliriz inovasyon konusunda çok geride oldukları için dünyayı yönetebilecek siyaset düzeneğini veya sistematiğini yukarıdaki 5 li kadar yapamamaktadır ancak o beşlinin başına zaman zaman bela açabilmektedirler sadece bu analitik değerlendirme yönlerinden dolayı.
Türkiye nin bu iki gruptan hangisiyle dans ettiği veya ortak hareket ettiği ortadadır. Bölgelerde savaş açılması ancak bu iki grubun göz yummasıyla mümkün olabilmektedir. Şundan emin olabilirizki Kıbrıs barış harekatı her ne kadar bu güçlere rağmen yapıldı densede dönemin siyasetçileri Batı Avrupa ile Abdnin hatta rusyanın bu ada da bir ittifak oluşturamadığını gayet iyi biliyorlardı birbirlerine karşı dost gözüken bu ülkeler evet gerçektende doğu akdenizdeki hakimiyet konusunda hala bir ittifaka varabilmiş değiller şayet bu gerçekleşebilseydi bugün KIBRIS SORUNU diye bir sorun kalmazdı (Not: Bu arada ABD Kıbrıs Turk Tarafının ayrı bir devlet olarak kurulması planını benimsemiş durumda, Batı Avrupada adanın tumu rumlara aittir tezini ısrarla surdurmekte rumlara dayalı bir siyaset yaratma peşindeler). Güçler arasındaki çatışmanın ne düzeyde olduğu açık bir şekilde ortadadır. Ve Sözün özü,
Güçler arasındaki dengeler bozulduğunda savaş çıkabiliyor ,az gelişmiş ülkeler veya gelişmekte olan ülkeler bu güçlerden en güçlü olanına ne kadar sırtını dayayabilirse o kadar rahat eder düzeni malesef ortada duran bir gerçektir.
Türkiye nin savaş açamayacak kadar eli bağlanmış durumda (GEREK NATO UYELIGI GEREK BIRLEMIS MILLETLER UYELIGI GEREK ISAF UYELIKLERI) ama bunun karsılıgındada Turkıye ye karsı yapılabılecek her turlu tehdıtte bu güçlerin savunma destegını Turkıye verme garantisi de açık bir şekilde ortadadır. En güzel örneği Natonun Turkıyeye IRAK savasında konumlandırdıgı füze savar sistemlerini söyleyebilirz.
KEŞKE SAVAŞ AÇABİLECEK KADAR GÜÇLÜ ÇATIŞABİLECEK KADAR KORKUSUZ VE OZGUR bir ulke olsaydık yorumu bu yazdıklarımdan çıkabilir .
AMA İŞİN GERCEĞİ BUDUR DOSTLAR.