Bu bayramı ve yılbaşını yalnız geçirmiş biri olarak baya boş vakte sahiptim. Boş vaktimin olduğu zamanlarda yaptığım gibi kendimi yemeğe verdim tabi. ilk yemek tarifimde geçen haftasonu yaptığım bir kahvaltılığın tarifini vereyim dedim. Hellim kıbrısa ait bir peynir olmasına rağmen artık tüm marketlerde bulmak mümkün, bende en yakın marketten temin ettim zaten:D İsterseniz tarife geçelim, hepinize afiyet olsun...
Malzemeler:
*1 kalıp Hellim peyniri
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 adet dilimlenmiş bayat ekmek
Yapılışı:
1-Ekmek dilimleri üzerine tereyağ incecik sürülür.
2-Dilimlenmiş veya rendelenmiş hellim peyniri ekmeğin üstüne yayılır.
3-Ekmekler fırın tepsisine dizilir.
4-Isıtılmış fırında üzerleri kızarana dek tutulur.
Bu tarif hem çok basit hemde güzel tariftir:)
YanıtlaSil@cansu
YanıtlaSilevet benim bildiğim en basit tarif:)