18 Ocak 2008 Cuma

Normalleşme, Normalleşmeme...

Avrupa'nın Türkiye'de ki tüm haberler üzerine bizi aşşağılaması ve kendi hatalarını sürekli normalleştirmeleri iyice sinirimi bozuyor. Hani bir laf vardır ya, dinime söven müslüman olsa diye. İşte aynı onun gibi, Türkiye'de namus cinayetleri, töre cinayetleri var diye bas bas bağıran Avrupa basını bence kendi ölüm istatistiklerine bir baksın. Avrupa'da işlenen her iki cinayetten biri aile içi şiddet sonrası işleniyormuş. Bizimkinin adı namus cinayeti, onlarınınkinin aile içi şiddet sonrası cinayet. Farkı ne? Farkı yok... Hatta iddia ediyorum bizim namus cinayeti oranımız onlarınkinden daha azdır.

Tüm sorunlarımıza özelliklede işsizlik sorunumuza çözüm bulacağına inandığımız Avrupa Birliğinin üyelerindeki insanların ne kadarının açlık sınırı altında yaşadığını biliyomusunuz peki? Çok ilginç her 6 kişiden biri açlık sınırının altında yaşıyor Avrupa'da, ama bu çok normal. Aynı orda aile içi şiddet sonrası işlenen cinayetlerinde normal olması gibi.

2 yorum:

  1. Kısaca değindiğin bu meselede ben de hayli takıntılıyımdır. Aslında üşenmeyip etraflıca, bu ve benzeri konulardaki çarpıklıkları ve istatistiki verileri derleyip toparlayıp yayımlamak gerek. Neyse, yeni tema da güzel olmuş. Hayırlı olsun. Yeni yazılarda görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  2. Yorumun için teşekkürler´biraz uğraşılıp tüm istatistikler toplansa gerçekten güzel bir çalışma olur. hatta bende yardımcı olmak isterim. tema için yorumuna da teşekkürler.

    YanıtlaSil