5 Şubat 2007 Pazartesi

New Age War: Sanal savaş

Bir ülkenin bilgisayar alt yapısını ele geçirirseniz o ülkeyi hareket edemez hale getirirsiniz. Data iletişimini ortadan kaldırdığınız anda herkes sudan çıkmış balığa döner. Uyduları hack’leyip GPS sistemini kaydırdığınız anda kimse nerede olduğunu bile bulamaz. Bağdat’ı vuracağım diye füze gönderdiğinizde gidip Tel Aviv’i vurabilirsiniz. Çünkü artık bütün dünya GPS hizmetlerini ABD’nin yerleştirdiği uydulardan alıyor.

Peki bu ne demek oluyor? Bu şu demek; Amerikayla savaşa girmemiz gerektiğinde hiçbir füzemizi kullanamayacağımız anlamına geliyor. İnşallah Genelkurmayımız bunların hesabını yapmıştır... Artık savaşlar sanal ortamda yapılıyor, herhangi bir savaş anında düşmanın internet altyapısını göçertmek birçok üstün silahtan daha büyük öneme sahip. Şuan dünyada en iyi hackerlar Türklerden ve Ruslardan çıkıyor. Duyduğuma göre bizim devlet kurumlarımızda bu hackerların suça karışmamış olanlarını bünyelerinde istihdam ediyorlarmış. İşte yaptığımız nadir doğru şeylerden biri. Bence buna biraz daha önem verirsek gelecekte karşımıza çıkabilecek problemleri daha kolay karşılayabiliriz.

Dünyadaki internet omurgasının büyük bir kısmı Amerika üzerinde bulunuyor. Bu da bizim için büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu tehlikenin farkına varan Avrupa geç olmadan önlemini alarak tüm devlet kurumlarının hosting faaliyetlerini kendi ülkelerinden yapıyorlar. Bizde buna dikkat etmeliyiz. Yoksa tüm yazışmalarımızı Amerika rahatlıkla okuyabilir. Bu yazdıklarımın Türk Genelkurmayında da birçok subayın farkında olduğu bu konular üzerine kafa patlattıklarını varsayıyorum. Eğer öyle değilse vay halimize....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder