15 Kasım 2006 Çarşamba

KİM SUÇLU? BU SEFERDE ORDU MU?

Her yeni iktadar döneminde başarısızlıkla birlikte suçu kimin üzerine atalım dönemi başlar, şimdiki iktidarımızınsa yeni buluşu ordu harcamaları olmalı ki uzun zamandır fısıldanmaları duymaktayız. Bu küçük fısıltılar hemen hemen herkesin kulağına kadar gidiyor merak etmeyin. Bundan önceki iktidarıda suçu türkiyedeki memur ve kamu aracı fazlalığına atmasından pekde farkı yok bunun. o dönemde de gereksiz birçok memur ve kamu aracının ülke ekonomisine yüklediği külfetten bahsedilip personel azaltılımına gidilmiş, kamu araçları satılmıştı. peki onca yıldan sonra değişen ne oldu? Tabiki, hiçbirşey. Bu değişiklikler yapılmadan bile Avrupa ülkeleri arasında en az memur ve kamu aracına sahip ülke bizdik.

Bizim gibi bir ülkede tabiki ordu harcamaları fazla olacak ve gayet tabiki ordu siyaseten bazı açıklamalarda bulunacak. Dünya üzerinde hiçbir ülke yoktur ki, ordunun siyaset üzerine konuşmalar yapmadığı bunların bazıları bizdeki gibi medyaya yapılan açıklamalarla yada diğer bazı ülkelerde olduğu gibi askeri dergilerde yayınlanan gizli makalelerle yapılıyor. Bizim yapımızda olan bir ülkenin her zaman bir düşmanı vardır, ben bizi paranoyaklaştırıp hayali bir düşmanla karşı karşıya bırakıldımızı düşünmüyorum. Atatürk'ün gençliğe hitabesini okursanız hangi düşmanlarla savaştığımızı rahatca görebilirsiniz. Bizden sınırsız ifade özgürlüğü ve demokrasi bekleyen avrupa ülkelerinin liderlerinin tümü emin olun Türkiye'nin özel durumunun farkında. Bunu ünlü İngiliz Başbakan Margaret Teacher ın bir kitabında açıkca gördüm, kitabında Türkiye'nin özel bir yapısı olduğundan ve onlardan sınırsız ifade özgürlüğünün beklenemeyeceğinden bahsediyordu. Tabi bu kitabın yayınlanması iktidarda değilken gerçekleşti.

Asıl sorunumuz eğitimken birçok saçma sorunla karşımıza çıkanlara gerekli cevabı vermeliyiz, Bu ülkede istikrarlı ve güvenilir tek kurum olan orduya ne yaptığı belli olmayan insanların nasıl dil uzatabildiğini anlayamıyorum. Bu tür insanlara halkımız yapılan anketlerde çıkan sonuçlarla çok güzel cevap veriyor aslında. Anket sonuçlarına göre hala ülkemizde en güvenilen kurum ordu. Ona dil uzatan siyasetçiler ise güven endeksinde son sırada, işte buda herşeyi açıklıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder